Geloof is anderhalve meter

Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt. Ook het huidige gezag is door God ingesteld. Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn veroordeling af (Romeinen 13:1-2).

Ik stem geen VVD, maar ben enorm dankbaar voor premier Rutte, dit kabinet, de ChristenUnie en de RIVM. Dankbaar dat we geen totale lockdown hebben. Denk echt dat God ons land leidt door hen heen. Als de overheid zeg: blijf zoveel mogelijk thuis, en houd 1,5 meter afstand, is het tot onze zegen als we dat doen. Als we dat niet doen, roepen we als land over onszelf veroordeling af. Nederland verder op slot wil niemand en brengt grotere schade dan nodig, en onze goede Vader in de hemel wil dit ook niet. Ja, dit is een grote wekker voor onze afgoderij en oproep tot bezinning (zie vorige post) – het is nog steeds de veertigdagentijd. En ja, dit is een geweldige kans om te schijnen met goede werken (check b.v. #nietalleen) en te getuigen (check alle livestreams, ook ik morgen & de geloofsgesprekken die ik en jij vast ook nu al hebben gehad met ongelovigen) en te waarschuwen dat er een eeuwigheid aankomt… Maar het hoeft niet erger en strenger te worden.

En het lijkt erop dat veel mensen luisteren. Maar veel anderen ook niet. Artsen in Brabant hebben huilend de beelden gezien van mensen boven de rivieren die zich er niks van aantrekken. We zitten op een slecht schema dat de lijn van Italië lijkt te volgen.

Ik ben er helemaal voor dat we ons niet moeten laten leiden door angst, maar door geloof. En geloof betekent niet een ongefundeerd optimisme of Obelixachtige onoverwinnelijkheid, maar vertrouwen in Gods Woord. Ik geloof God door te doen wat staat in Romeinen 13.

Er zijn momenten dat we God meer moeten gehoorzamen dan aards gezag. Als ze ons gaan verbieden als kerk samen te komen om de inhoud van ons geloof, ons opdragen niet meer te spreken over Jezus als enige weg tot God, of het huwelijk tussen man en vrouw. Maar dit is niet dat moment. Geloof is luisteren naar premier Rutte, die dit land geweldig leiding geeft op dit moment. Geloof dat God hem, de regering en het RIVM gebruikt om ons te beschermen. Ja, God beschermt – als wij luisteren. Net zoals we niet kunnen zeggen dat God coronavirussen op mensen afstuurt als die mensen teksten als Deuteronomium 14:18 niet serieus nemen, Oude Testament of niet (bedankt Stefan Paas!).

Mag ik het zo formuleren: als Romeinen 13 Gods Woord is, en dat is het, dan is het God Die zegt dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, niet in grote groepen moeten samenkomen, onze handen moeten wassen, niet bij risicogroepen op bezoek moeten gaan. God zegt dat we 1,5 meter afstand houden.

Geloof is anderhalve meter.
Naastenliefde is anderhalve meter.

Laten we luisteren, tot zegen van onszelf, onze dierbaren, en alle kwetsbaren & ouderen om ons heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s