Missie Aruba

de missie:

MEER JEZUS IN MEER MENSEN!

Half 2014 zijn we als gezin uitgezonden naar Aruba om daar een nieuwe kerk te planten. Het uitgebreide verhaal hoe God ons geroepen heeft kan je op deze pagina lezen. We zijn nu (april 2016) inmiddels gestart met de Leef! Aruba sneak preview diensten en de gemeente is al flink in opbouw!

Hoe zijn we begonnen?

 

foto 3-4
De eerste Connectavond, oktober 2014

Vrij kort na onze aankomst zijn we begonnen met Connectavonden. Op de 1e avond zat onze huiskamer vol met 12 mensen die we totaal niet kenden. Met die start als basis zijn we verder gaan bouwen aan een groep “Connecters”, een jaar verder zo’n 23 volwassenen en 9 kinderen. Door bijbelstudie, relaties bouwen, aanbidding, gebed en evangelisatie legden we een geestelijk fundament.

“Als een kundig bouwmeester heb ik het fundament gelegd” (1 Korinte 3:10).

Het deel van die groep Connectdeelnemers dat enthousiast was over onze visie voor een nieuwe gemeente, verzamelden we in het “Lanceringsteam“. Dit team verdeelden we weer onder in mini-teams die kinderwerk, muziek, catering en gastvrijheid gingen voorbereiden, plus op zoek gingen naar een locatie.

Valentijnsdag 2016 zijn we dan begonnen met de 1e dienst. (Compleet verslag hier te lezen). Sindsdien houden we zondagdiensten, en bouwt de Heilige Geest stap voor stap, hart voor hart, beslissing voor beslissing, gulden voor gulden de gemeente op. Momenteel op zondag tussen de 35 en 75 mensen, met gelukkig elke zondag een nieuw gezicht. We werken gestaag, gepassioneerd en vastberaden toe naar een grandioze opening na de zomervakantie, als we alle teams gevuld en basisaanschaffen gedaan hebben.

Ondertussen blijven we op straat, onder de mensen, veel koffie drinken, en onze visie delen voor een nieuwe, moderne kerk waar radicale toewijding aan Jezus samengaat met veel plezier en vriendschap. Waarin we de belangrijkste boodschap op aarde gaan overbrengen in de taal en via middelen van de 21e eeuw.

vlaggen-van-aruba-nederland

We bidden & geloven voor een stabiele groei van het liefst mensen die nooit een voet in de kerk zetten, die eeuwig leven gaan vinden door Jezus. Discipelen maken, leiders trainen, en de gemeente tot volwassenheid leiden.

Het huis dat ik ga bouwen, zal groot zijn, want onze God is groter dan alle andere goden (2 Kronieken 2:5).

20151221_155833

 

 

De kerk die we voor ons zien bestaat uit liefdevolle, missionaire, apart gezette mensen die een blijvende invloed heeft op het mooie land Aruba en daarbuiten.

Bij het groeien van de gemeente, geloven we dat er momenten kunnen komen waar we een 2e dienst of meerdere locaties op het eiland kunnen gaan openen. Misschien in het Papiamento? God zal het duidelijk maken.

Het starten van een voltijds bijbelschool voor jongeren ligt al lang op ons hart. Als de gemeente gevestigd is, gaan we deze mogelijkheid onderzoeken. Nederlandstalig, of meertalig en meteen een nog internationaler karakter? Ook dit leggen we in gebed aan God voor, maar dat deze droom leeft is zeker! Er zijn nog zoveel meer kerkplanters, voorgangers en werkers in Gods oogst nodig. De wereld gaat met razend tempo naar de hel dus ook wij moeten geen tijd verliezen of talenten begraven.

Uiteindelijk dromen we van het stichten van meer kerken. Zelf, op een nieuwe plaats, of door het uitsturen van mensen die we trainen. Daarnaast willen we wereldwijd Jezus’ Lichaam versterken en het Beloofde Land voor Hem zo maximaal mogelijk innemen.

de missie:

MEER JEZUS IN MEER MENSEN!

Hoe je mee kan helpen?

samen bidden
BIDDEN – “Het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet” (Jak. 5:16) – meld je bij de TFC als je specifieke gebedspunten wil ontvangen!

Zaaien1-300x199

GEVEN! – “God heeft de macht u te overstelpen met Zijn gaven, zodat u altijd voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk” (2 Korinte 9:8)

VPE ZENDING t.n.v. Missie Aruba – NL53 INGB 0000.185.985

 

GAAN! – De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Eigenaar van de Oogst of Hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’ (Matt. 9:38)Vraag de walking

(=Ga en wees zelf een zendeling op de plek waar God je wil hebben. Misschien later, als we zelf meer weten, gelegenheid voor zendingsreizen met groepen naar Aruba, of deel worden van ons lanceringsteam).

Vul hieronder je gegevens in als je op de hoogte wilt blijven of op één of andere manier wilt bijdragen.
Missionary_Def_plaque1

 

%d bloggers liken dit: